Dette er en side om Gourmetklubben, mat, drikke, livsnytelse og friluftsliv.
Dette er en side om Gourmetklubben, mat, drikke, livsnytelse og friluftsliv.
| Hjem | Om Gourmetklubben | Gourmet mat | Drikke | Friluftsliv | Ting og tang | Linker | kontaktsiden | Gjestebok |

Last ned gratis på nett

Skaff deg de beste programmene, raskt og enkelt

Du trenger ikke gå i butikken for å finne de beste PC-programmene. På Internett finner du dem i hopetall, men av og til kan det være vanskelig å vite hvilke du bør laste ned. Og noen programmer er naturlig nok mer populære enn andre.

- CD-brenningsprogrammer er veldig populære, det gjelder også WinZip, forteller redaktør for PC World Norge, Kurt Lekanger. WinZip brukes for å redusere filstørrelser, noe som er spesielt nyttig hvis du skal sende bilder og filmer til andre.

Ulike funksjoner
Forskjellige programmer har ulike funksjoner, og du finner alt fra billedbehandlere til programmer som lar deg observere barnas PC-bruk. Noen av disse er gratis, mens andre må du betale for etter en prøveperiode. Du bør i så fall orientere deg om hvor lenge prøveperioden gjelder før du begynner å bruke programmet. Vær også oppmerksom på ikke å laste ned programmer du ikke vet hva er, og unngå å laste ned fra tvilsomme nettsider.

- Noen gratisprogrammer på Internett er laget kun for å spre virus. Hold deg til seriøse nettsider og ikke last ned programmer helt ukritisk, advarer Lekanger.

Et av de største problemene blant PC-brukere i dag er virus og såkalte spionprogrammer. Du har kanskje lagt merke til at surfingen begynner å bli treg, og at maskinen plutselig sier stopp? Da har du antageligvis fått et virus, eller så ligger det et spionprogram inne.

På Internett finner du motgiften.
- Prøv å gå gjennom PC-en din med Ad-Aware, foreslår Lekanger. Ad-Aware er et av de beste programmene du kan laste ned fra Internett, hvis du skal ordne opp i datamaskinen din. Men vær samtidig preventiv, og ikke vent til uhellet er ute. Internett flommer nemlig over av gratis antivirusprogrammer og andre beskyttelsesmetoder, slik som «brannvegger».

Kilde: ERLING ELLINGSEN www.vg.no

Sikkerhet og virus
Ad-Aware
(gratis)
Nettsted: www.lavasoft.de
Vurdering: Dette programmet renser opp i maskinen din, sletter alle spionprogrammer og annet uønsket innhold. Anbefales.
Sygate Personal Firewall
(prøveperiode)
Nettsted: www.sygate.com
Vurdering: En solid brannmur som beskytter PC-en din mot angrep utenfra. Trolig det beste du kan få uten å betale for det.
AVG AntiVirus Free 7.0
(gratis)
Nettsted: free.grisoft.com
Vurdering: Et solid antivirus-program som er helt gratis både å laste ned og å oppdatere! Sjekker både PC og e-post. Anbefalt av PC World Norge
Chat/nettprat
Microsoft MSN
(gratis)
Nettsted: www.msn.no
Vurdering: Dette er giganten. Et fabelaktig program hvor du kan sette opp kontaktlister og prate med andre. Også med
webcam! ICQ
(gratis)
Nettsted: www.icq.com
Vurdering: Ligner mye på MSN, men er langt eldre og mer funksjonelt. Programmet kan f.eks. fortelle nettsiden din om du er pålogget.

Skype
(gratis)
Nettsted: www.skype.com
Vurdering: En revolusjon. Ring gratis til andre fra PC'en din. Alt du trenger er Internett, høyttalere og mikrofon. Å ringe til telefoner koster dog litt.

Kreativitet
Dartech Karaoke Studio
(prøveperiode)
Nettsted: www.dartpro.com
Vurdering: En skikkelig godbit. Last inn sanger rett fra CD, fjern den opprinnelige stemmen og syng inn selv! 30 dagers prøvetid, men etterpå blir det dyrt.
ArtRage
(gratis)
Nettsted: www.ambientdesign.com
Vurdering: Et utrolig morsomt og solid tegneprogram. Bruk maling, tusj, penn eller blyant på alle typer papir og lerret. Anbefales!
Contort 2.0
(gratis)
Nettsted: www.graphicutils.com
Vurdering: Et morsomt program som lar deg vri og vende på bilder. Spesielt morsomt å legge inn bilder av venner og kjente, for så å gjøre dem helt ugjenkjennelige.
For foreldre
Safe2Net
(prøveperiode)
Nettsted: www.dtdcad.com
Vurdering: Her kan foreldre begrense adgangen barna har til visse nettsider. Beskytter også mot uønsket reklame.
Chat Watch
(gratis)
Nettsted: www.zemericks.com
Vurdering: Dette programmet kan overvåke chatteprogrammer slik som MSN og ICQ, uten at brukeren vet om det.
LogOff Now
(prøveperiode)
Nettsted: www.logoffnow.com
Vurdering: Her kan PC-bruken tidsbegrenses ved f.eks. å sette tidsbegrensninger på enkelte programmer og brukere.
Bilde, lyd og video
Irfanview
(gratis)
Nettsted: www.irfanview.com
Vurdering: Et råflott bildeprogram som kan brukes til alt. Se, konverter og kategoriser bildene dine. Kan også brukes til å se film.
WinAmp
(gratis)
Nettsted: www.winamp.com
Vurdering: Stilig og multifunksjonell musikkspiller for Windows. Med denne kan du lytte på musikk-kanaler på nett, og forandre utseende på den når du går lei.

WavePad Sound Editor
(gratis)
Nettsted: www.nch.com.au
Vurdering: Et forholdsvis simpelt, lettfattelig og best av alt gratis lydprogram. Her kan du spille inn lydfiler eller åpne gamle, for så å klippe og legge på effekter.

Internett
Mozilla Firefox
(gratis)
Nettsted: www.mozilla.org
Vurdering: Et alternativ til Internett Explorer. Bunnsolid nettleser med mange funksjoner. Bedre enn Microsofts alternativ.
Eudora 6.2
(gratis)
Nettsted: www.eudora.com
Vurdering: Enda et alternativ til Microsoft. Eudora 6.2 er et flott e-post-program som konkurrerer med Outlook Express. Mye sikrere å bruke.
Kazaa Lite
(prøvepriode)
Nettsted: www.oldversion.com
Vurdering: Fildelingsprogram hvor du kan søke på og laste ned alt mulig. Denne utgaven skal være fri for spionvare.
Kjekt å ha
DeepBurner
(gratis)
Nettsted: www.deepburner.com
Vurdering: Funksjonelt brenneprogram som scoret høyt i Download.com-testen. Brenn CD'er med data, film og musikk.
OpenOffice
(gratis)
Nettsted: www.openoffice.org
Vurdering: Et gratis alternativ til Microsofts Office-pakke. Inneholder skriveprogram, tegneprogram og presentasjonsprogram. Den beste gratis kontorpakken.
WinZip
(gratis)
Nettsted: www.winzip.com
Vurdering: Et svært populært program. Reduserer filstørrelser slik at du f.eks. kan sende større filer via e-post, eller lagre mer data.
Her kan du laste ned
Vær forsiktig hvor du laster ned programmer. Her er noen av de mest populære nettsidene.
www.download.com
www.tucows.com
www.pcworld.no
www.shareware.com
PS! Bruker du Mac kan du laste ned her: www.apple.com Gratis eller bare prøveperiode. Mange av programmene du laster ned, har prøveperioder i stedet for å være gratis. Det betyr at du kan bruke programmet i et viss antall dager (som regel alt fra 7 til 30 dager), uten å betale. Etter dette må du vanligvis betale for det, enten ved å bruke kredittkort eller å sende penger.

Gourmatklubben er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider.

Tilbake til Ting og tang

| Hjem | Om Gourmetklubben | Gourmet mat | Drikke | Friluftsliv | Ting og tang | Linker | kontaktsiden| Toppen |
Copyright 2014 by Gourmetklubben Mat og venner