Dette er en side om Gourmetklubben, mat, drikke, livsnytelse og friluftsliv.
Dette er en side om Gourmetklubben, mat, drikke, livsnytelse og friluftsliv.
| Hjem | Om Gourmetklubben | Gourmet mat | Drikke | Friluftsliv | Ting og tang | Linker | kontaktsiden | Gjestebok |

Bli kjent med kvinnens kjønnsorganer

Hvordan skal en så nærme seg kvinnens kjønnsorganer? Det kommer selvsagt an på den enkelte kvinne, om hun er erfaren eller totalt uvitende selv om sine egne seksuelle reaksjoner.

Noen jenter har lang erfaring i å stimulere seg selv, og vet godt hvordan de skal få orgasme ved å stimulere klitoris. Andre har aldri berørt seg selv og vil være totalt uforberedt på sine reaksjoner.

Jeg ville tro at forholdet burde være så trygt for begge, at det var mulig å se på hverandre og undersøke kjønnsorganene først. Har du eller begge erfaring fra før, vil det alltid kunne være noe som er annerledes enn hos andre kvinner.

Dersom dere er uerfarne, kan det være lurt å se på, kjenne og sette navn på de enkelt delene:

Først vil dere kunne finne de store, ytre kjønnsleppene, vanligvis dekket med hår. Noen har mye hår, noen lite. Selve behåringen kan i seg selv være en overraskelse: Det finnes blondiner, og brunetter, mykt glatt hår, eller kraftig krøllete hår. Skill de ytre kjønnsleppene forsiktig fra hverandre, og dere vil nå ,om dere begynner forfra og beveger dere bakover, kunne finne klitoris, urinrørsåpningen, de indre kjønnsleppene, skjedeåpningen og endetarmsåpningen.

Klitoris er svært forskjellig hos forskjellige kvinner. Hos noen er den helt skjult, hos andre strutter den ut som en liten penis. Den kan være så liten som en tredjedels ert, eller den kan være 5-6 cm i opphisset tilstand. Ofte vil klitoris trekke seg inn i kroppen når den blir stiv, men den kan også stå rett ut.

Nedenfor klitoris befinner urinrørsåpningen seg. Den er ganske liten og kan være vanskelig å finne. Hos noen ligger den helt inne i skjeden. Mange kvinner reagerer seksuelt på stimulering av urinrørsåpningen, fordi selve urinrøret er mottakelig for seksuell stimulering.

De indre kjønnsleppene er vanligvis fuktige og glinsende lyserøde. Når kvinnen blir opphisset vil de bli fylt med blod og bli kraftigere røde og øke i størrelse. Kjønnsleppene er også forskjellige fra kvinne til kvinne, og det er ikke uvanlig at den ene kjønnsleppen er svært mye større enn den andre.

Like foran skjeden er et glatt område, som er svært følsomt for seksuell stimulering. Dette området kan sammenlignes med det glatte området ytterst på penis, og bør berøres med den aller største forsiktighet. Generelt kan det være en fordel å berøre kvinnes kjønnsorganer med fuktige fingre, bruk gjerne spytt, eller den fuktighet kvinnen produserer selv når hun blir opphisset. Det er også deilig å bli stimulert med tungen.

Skjedeinngangen vil åpne seg for å ta imot penis eller fingre når kvinnen er seksuelt opphisset. Dersom kvinnen opplever ubehag, vil skjedeåpningen kunne lukke seg så hardt, at det blir umulig å få inn så mye som en lillefinger!
Hos den helt uerfarne kvinne vil en kunne se jomfruhinnen, dersom hun ikke har sørget for å fjerne den selv, eller den har sprukket på grunn av fysisk aktivitet eller ved at hun har brukt tampong. Det er en myte at den skal være hel. Ofte er den gjennomhullet og dekker skjedeinngangen bare delvis. Noen jenter har svært kraftig hinne, og det kan i noen tilfeller være nødvendig å oppsøke lege for å få hjelp til å fjerne den.

På innsiden av skjeden er det kjertler som lager fuktighet slik at det blir glatt og lett å bevege penis. Det er rikelig med muskulatur i skjeden, og det er en stor fordel om kvinnen lærer seg til å bruke disse musklene.

Kvinner som har god kontakt med muskulaturen i skjeden får lettere og kraftigere orgasme. Disse musklene kan også brukes til å stimulere penis under samleiet. Da vil hun kunne gi god stimulering til så små peniser det skulle være. Dersom penis er svært stor, er det lite kvinnen kan gjøre for å stimulere med skjedemusklene. Mange kvinner foretrekke mindre peniser, fordi det gir henne bedre mulighet til å være aktiv under samleiet.

Inne i skjeden vil en også kunne stimulere det såkalte G-punktet. Det er egentlig noen kjertler som ligger langs urinrøret foran skjedeveggen, men disse svulmer opp ved seksuell stimulering, og kjennes da som et punkt inne i skjeden. Kvinner som får orgasme ved stimulering av skjeden, gjør det på grunn av at disse kjertlene blir stimulert. Hos noen vil disse kjertlene også bli fylt av en væske, som spruter ut fra urinrøret under orgasmen. Noen har trodd at de tisset på seg da, det er imidlertid nå bevist at det ikke er urin, men en væske som ligner mer på sæd, bare uten sædceller!

Noen kvinner kan også få orgasme ved stimulering lenger inne. Da er det livmoren som blir stimulert via livmormunnen. Noen ganger kan det føles smertefullt, da er det lurt å finne en bedre stilling.

Mange, både kvinner og menn, har stor nytelse av å bli stimulert foran og rundt endetarmsåpningen. Det er selvfølgelig er fordel om en er ren, så en slipper å bekymre seg om ubehagelig lukt eller bakterier. Det kan da være godt å bli slikket eller stimulert med våte fingre i dette området. Man kan selvfølgelig også bruke dette området som en del av stimuleringen når en masturberer, enten en bruker vibrator eller fingre.

I det store og hele er det ikke særlig lurt å fokusere for mye på orgasmen. Når jeg har spurt kvinner hva de husker fra den første orgasmen, sier de gjerne at det tok noen år fra de begynte å ha sex til den første orgasmen kom. Da kom den som en svært hyggelig overraskelse, og har siden vært en kjær seksuell følgesvenn. Bruk tid til å kjenne og nyte, og bli skikkelig kjent med kroppene deres. Dere vil merke at kroppene reagerer ulikt på forskjellige tider, den seksuelle dagsformen kan variere betraktelig.

Husk at kjønnsorganene bare er en del av kroppens erogene soner!

Kilde: http://www.mozon.no, Elsa Almås

| Hjem | Om Gourmetklubben | Gourmet mat | Drikke | Friluftsliv | Ting og tang | Linker | kontaktsiden| Toppen |
Copyright 2014 by Gourmetklubben Mat og venner